Ay Çöreği

Malzemeler
- Hamuru İçin:
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1,5-2 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı ılık süt
- 30 gr. yaş maya
- Aldığı kadar un
- 2 yumurtanın sarısı(üzerine)
- İç Malzemeleri:
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı süt


Yapılışı
Mayayı ılık sütte eritin. Yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin. Bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün. Mayayı azar azar ilave edin.  Aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.  Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1-1,5 saat bekletin.

Bu arada kuru üzümleri ikiye doğrayın. Cevizleri dövün. Bunları tarçın, pudra şekeri ve süt ile karıştırın.

Hamurdan uzun kenarları poğaça yapar gibi kapatın. Parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın. İçine bir tatlı kaşığı içten koyun. Daha sonra elinizle hafif bastırarak çubuk yapın. daha sonra ay şekli verin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.