|
Malzemeler 4 hindi göğüs fileto 6 mantar 3 yufka 3 yumurta Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı süt kreması Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 100 gr dil peyniri 1 kahve fincanı margarin Tuz Karabiber Üzeri için: 1 yumurta sarısı |
||
Yapılışı Hindi göğüs filetoları ince şeritler halinde kesin. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Dil peynirini küp küp doğrayın. Margarini tavada eritip filetoları hafifçe kızartın. Mantarları ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiber serpip ateşten alın. Yumurta, süt, süt kreması ve kaşar peynirini ayrı bir kasede çırpın. Kalıbı yağlayıp yufkanın birini kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. 1 yufkayı parçalayıp yarısını tepsiye yerleştirin. Üzerine hazırladığınız yumurtalı karışımdan 2 kaşık kadar yayın. Kalan yarım yufkayı buruşturarak serip yumurtalı karışımdan yayın. Üçüncü yufkayı da yayıp dışa taşan kenarları içe doğru kıvırın ve büzerek böreğin kenar kısmını oluşturun. Mantarlı hindi etlerini ortasına ilave edip yayın. Dil peynirini serpiştirin. Üzerine kalan yumurtalı karışımı gezdirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın. |