Katmer

Malzemeler
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 5 su bardağı un
- Yeterince su
- Tuz
- İçi İçin:
- 1/2 paket margarin
- 3 çorba kaşığı tahin

Yapılışı
5 su bardağı unu genişce bir kaba alın. Una bir tutam tuz ilave edin. Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edin. Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğurun. Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirin.

Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayın. İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açın.

Tahin ve erittiğiniz margarini hazırladığınız yufkaların üzerine sürerek rulo yapın. Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi sarın. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın. Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletin.

Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürin. Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açın. Bütün rulolar bitene kadar devam edin. Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapın.