Kıvrım Böreği

Malzemeler
- 4 kahve fincanı un
- 2 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı ılık su
- İç Malzemesi:
- 500 gr. ıspanak yaprağı
- 1 küçük soğan
- 1,5 çorba kaşığı margarin
- 1 kalın dilim beyaz peynir
- Tuz
- Üzeri İçin:
- 2 çorba kaşığı erimiş margarin
- 1 kase kaşar peyniri rendesi
- Biraz kırmızıbiber


Yapılışı
Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın. 1 çorba kaşığı ılık su ilave edip yoğurarak sıkı bir hamur yapın. Üzerini bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

Ispanakları tuzlu sıcak suya batırıp 1-2 dakika sonra çıkarın. İnce ince kıyın. Margarini eritip rendelenmiş soğanı pembeleştirin. Ispanağı ekleyip biraz kavurun ve sonra soğumaya bırakın.

Hamuru ince bir yufka halinde açın. Ispanaklı içi kenarlardan 2 parmak boşluk bırakarak yayın. Peyniri ezip üzerine serpin. Yufkayı rulo yaparak sarın. Pişerken ıspanakların dışarıya çıkmaması için iki ucunu kapatın.

Ruloyu bir peçeteye sarıp üç yerinden bağlayın ve kaynamakta olan tuzlu suda 15 dakika haşlayıp çıkarın. Peçeteyi alın. Ruloyu birer parmak genişliğinde yuvarlak dilimler halinde kesip servis tabağına dizin. Üzerine kaşar peyniri serpip kızdırılmış kırmızı biberli yağı gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.