Mantı Börek

Malzemeler
-2 yufka
-250 gr kıyma
-2 sivri biber
-1 soğan
-2 domates
-sıvıyağ
-tuz,karabiber
üzeri için:
-1kase yoğurt
-3 diş sarımsak
-1 çorba k. tereyağı
-toz kırmızı biber
Yapılışı

Yufkaları tezgaha serip ortadan 2'ye kesin.
Yufkaları sigara böreği keser gibi kesin.
İç harcı için karıştırma kabına 250 gr.kıymayı alın.
Üzerine sivri biber,2 adet domates,soğanı,tuz ve karabiber
ilave edip karıştırın.Kesilmiş yufkaların üzerine kıymalı
harçtan paylaştırın.Yufkaları sigara böreği sarar gibi sarın.
Yufkaların uçlarından sararak yuvarlak şekil yapın.
Fırın tepsisine yağlayın ve yufkaları fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız mantı böreği servis tabağına alın.
Üzerine yoğurt ilave edin.Üzerine tereyağlı pulbiberli karışımı
ekleyerek servis edin.