|
Malzemeler -6 adet milföy hamuru -1 adet soğan -1 tatlı kaşığı salça -2 adet sivri biber -2 çorba kaşığı sıvı yağ -Tuz, karabiber -1 adet yumurta |
||
Yapılışı Soğan yağda pembeleştirilir. üzerine sivri biber, salça, tuz, karabiber eklenir. 5 dakika kavrulur. En son daire doğranmış sosis ve 1 çay bardağı sıcak su katılır. 10 dakika sonra ateşten alınır. Bu arada 3 milföy aşağı, 3 milföy yukarı, az bindirirerek yerleştirilir. Üzerinden merdane geçirerek bütün milföy elde edilir. Soğumuş sosisli iç hamurun ortasına uzunlamasına konur. İki tarafta kalan hamurlar 1 parmak eninde , koparmadan şeritler kesilir. Şeritler sosisli içi kapatacak biçimde karşılıklı birbirinin içinden geçirilir. Uçları böreğin altına sokulur. Üzerine yumurta sürülür. 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. |