Yeşil Mercimekli Börek

Malzemeler

-Yarım kg yeşil mercimek,
-1 baş kuru soğan,
-250 gr margarin,
-1 kg yufka,
-1 yumurta,
-1 bardak sıvı yağ,
-1 bardak su,
-2 yemek kaşığı yoğurt,
-tuz,
-karabiber.

Yapılışı

Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra, bir tencerede bir kaşık margarinle ince kıyılmış soğan kavrulur. Yıkanmış mercimek ve 2 bardak soğuk su ilavesiyle mercimekler iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir. Tuzu ve karabiberi katılıp soğumaya bırakılır. Daha sonra ayrı bir kapta eritilmiş 250 gr margarin (l paket), 1 bardak su iyice karıştırılır. Yağlanmış tepsiye 1 kat yufka yayılır, üzerine margarin-su karışımından sürülür, hazırlanan mercimek içi yayılır. Yaklaşık 5 yufka aynı şekilde üst üste yerleştirildikten sonra en üstteki yufkanın üzerine, yoğurt, yumurta ve yağ ile hazırlanan karışım sürülür. Sıcak fırında kızarıncaya kadar bekletilen börek, kare kare kesilerek servis yapılır.

Not: Arzu edilirse yufka yerine katmer hamuru ya da normal hamur hazırlanıp, tek tek açılıp ortalarına iç konarak aynı işlem yapılabilir.